Mora kommuns frukostmöten

Inbjudan till frukostmöte i Venjan

Den 28:e november arrangerar vi ett frukostmöte i Venjan. Mötet börjar med frukost 7.30. Vi håller på till 9.00. Vi håller till i Venjans AIK:s klubbstuga. Vi kommer att få höra om den lokalekonomiska analysen (LEA) som gjorts och träffa Venjansföretag och föreningar. Vi diskuterar utveckling och framtidsfrågor.

Anmälan senast 2018-11-25 på naringslivstraff@mora.se.

 

Datum för näringslivsfrukostar på Mora Parken

Första torsdagen i december, alltså den 6 december, har vi som vanligt Näringslivsfrukost i Mora. Januaris möte kommer att flyttas till andra torsdagen – det blir alltså den 10 januari, då vi tror att många är långlediga runt jul och nyår. 

 

För livsmedelsföretag som är sugna på export

Den 17 december bjuder Dalarna Science Park in till ett seminarium på temat: China Market Entry för livsmedelsföretag. Vår inbjudna expert Per Lindén grundare och ägare av Scandic Sourcing i Shanghai, berättar om hur det går till att sälja svenska livsmedel i Kina samt om misstag och framgångar från sin egen breda erfarenhet av livsmedelsimport.

 

Därefter på eftermiddagen, inbjuds företag som vill, till ett kort enskilt möte med Per för att diskutera ev. möjligheter på den kinesiska marknaden för just deras idé eller produkt.

 

Dalarna Science Park gjorde en liknande satsning 2017-18 med 17 företag från olika regioner i Sverige. Ett program som fick sitt avslut under några veckor i maj 2018 då man besökte Kina med företagen. Där fick de delta i matchmakings, mässa och studiebesök samt ställa ut sina produkter på en av de större kinesiska livsmedelskedjorna med goda resultat.

De hoppas att även i år kunna erbjuda ett liknande program för exportsugna livsmedelsföretag.

 

Länk: Anmälan och information

 

Anmälan till 1-minutaren och På gång i Mora.

Vill du presentera dig och ditt företag på en näringslivsfrukost? Har du ett erbjudande eller vill du berätta om något som händer i Mora? Här kan du anmäla dig. 

Länk till anmälning 1-minutare och På gång i Mora

Företagsbesök

Vill du som är företagare i Mora få ett besök av tjänstemän och/eller politiker från Mora kommun? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig och bokar in en tid.

Länk till anmälan företagsbesökKälla: www.morakommun.se

Publicerad 19 november 2018
Karin Eriksson
karin.eriksson4@mora.se